-
Priprema10 min
-
Kuhanje50 min
-
Broj osoba4
Sastojci
Koraci
Marinada od senfa i meda daje nevjerovatan okus, a po želji piletinu možete poslužiti uz krompir ili salatu.
U veću zdjelu dodati senf, med, rižino sirće, srirachu, papriku, biber i so. Izmiješati.
Piletu odstraniti leđnu kost i vrat, a zatim ga spljoštiti.
Oštrim nožem zarezati batake.
Dodati pile u zdjelu s marinadom i izmasirati ga.
Ostaviti da se marinira najmanje 4 sata u frižideru ili preko noći.
Pećnicu zagrijati na 220°C.
Pile staviti na pleh obložen papirom za pečenje, izrezanim dijelom okrenutim prema dolje.
Ubaciti u pećnicu i peći 40 minuta.
Ostatak marinade dodati u šerpu, sačekati da zavri i na taj način ćete dobiti umak kojim ćete premazati pile a možete ga poslužiti i s piletinom.
Izvaditi iz pećnice, umakom premazati pile.
Vratiti u pećnicu i peći još 10 minuta.
Po želji poslužiti uz krompir i umak. Prijanto!
Piletina sa senfom i medom
Sastojci
Follow The Directions
Marinada od senfa i meda daje nevjerovatan okus, a po želji piletinu možete poslužiti uz krompir ili salatu.
U veću zdjelu dodati senf, med, rižino sirće, srirachu, papriku, biber i so. Izmiješati.
Piletu odstraniti leđnu kost i vrat, a zatim ga spljoštiti.
Oštrim nožem zarezati batake.
Dodati pile u zdjelu s marinadom i izmasirati ga.
Ostaviti da se marinira najmanje 4 sata u frižideru ili preko noći.
Pećnicu zagrijati na 220°C.
Pile staviti na pleh obložen papirom za pečenje, izrezanim dijelom okrenutim prema dolje.
Ubaciti u pećnicu i peći 40 minuta.
Ostatak marinade dodati u šerpu, sačekati da zavri i na taj način ćete dobiti umak kojim ćete premazati pile a možete ga poslužiti i s piletinom.
Izvaditi iz pećnice, umakom premazati pile.
Vratiti u pećnicu i peći još 10 minuta.
Po želji poslužiti uz krompir i umak. Prijanto!
Ocijeni